2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Koks Tavo odos tipas?

Labai dažnai mes naudojama įvairias priemones, net neperskaitę etiketės. Pasikliauname reklama ar draugės patarimu, kokią kosmetinę priemonę rinktis ir naudoti. Bet nepamirškime, jog mes visi esame skirtingi, todėl ir mūsų oda reikalauja skirtingos priežiūros. Kad ateityje būtų lengviau rūpintis savo odos grožiu, nusistatyk savo odos tipą ČIA IR DABAR! :)

Normali oda

Lygi ir švelni, neįtempta ir neparaudusi. Tai tiesiog ideali oda: sveika, stangri, lygi, švelni. Normali oda nei sausa, nei riebi, dažniausiai be spuogų ir išsiplėtusių porų. Ši oda nors ir neriebi, bet šiek tiek blizga.
Kaip prižiūrėti normalią odą:
Jei veidą prausi vandeniu ir muilu, rinkis kuo natūralesnį muiliuką ( tik nesugalvok veiduko prausti ūkišku muilu ).Geriausiai tinka be kvapiai ir vaikiški muilai. Valant makiažą naudok valomuosius kremus ar pienelius, tik nusivalius nepamiršk nuplauti veiduko drungnu vandeniu.


Sausa oda

Nelygi ir įtempta.Ji yra labai plona, jos poros susitraukusios. Nors oda ir atrodo gana lygi bei stangri, ji neretai  parausta ir atsiranda dėmelių. Sausa oda atrodo lyg matinė ir neblizga, dažnai pleiskanoja, jautriai reaguoja į temperatūros svyravimus, linkusi į uždegimus, dažnai parausta. Dažnai būna jautri, paprastai matomos kraujagyslės, todėl kosmetines priemones reikia rinktis labai atsargiai. Sausos odos priežastys gali būti paveldimumas arba dehidratacija.
Kaip prižiūrėti sausą odą:
Šios odos tipui reikalingas pastovus drėkinimas. Prausdamasis atsisakyk muilo ir naudok švelnius valomuosius kremus ir vandenį. Labai geros valomosios ir drėkinamosios medžiagos - grietinėlė ir pasukos. Kiekvieną dieną naudok drėkinamąjį kremą. Viena kartelį į savaitę gali odą palepinti drėkinamąja kauke.




Mišri oda

Riebalų sluoksnis matomas ant kaktos ir nosies. Mišri oda pasižymi tuo, kad skruostų oda normali, o kaktos, nosies ir smakro - riebi. Šioje T zonoje dažniau atsiranda spuogų. 
Kaip prižiūrėti mišrią odą:
Veidui prausti geriausiai tinka riebus muilas arba švelnus valomasis pienelis. Atvėsinta ramunėlių arbata yra ideali mišrios odos valomoji priemonė. Po prausimosi rekomenduojama naudoti du skirtingus odos losjonus: poras sutraukiantį losjoną riebiai odai ir švelnų sausai odai.



Riebi oda

Ant viso veido matomas plonas riebalų sluoksnis. Riebios odos kraujotaka prastesnė, ji yra gana stora, riebi, blizganti, su išsiplėtusiomis poromis, inkštiruota. Riebios odos būklę gali nulemti paveldimumas, genetiniai pakitimai, virškinamojo trakto sutrikimai, mityba, lytinis brendimas, harmoninių tablečių vartojimas.
Kaip prižiūrėti riebią odą:
Riebiai odai reikia itin daug priežiūros, nes tik prižiūrima ji bus lygi, švari ir be spuogų. Riebią odą reikia prausti ryte ir vakare vandeniu ir muilu arba specialiu valomuoju kremuku. Ypač riebias vietas reikia nuvalyti alkoholiniu veido toniku.


Jautri oda

Labai sausa, pleiskanota ir į aplinkos poveikį reaguoja itin smarkiai. Jautri oda dažnai būna blyški, su matomomis kraujagyslėmis, dėmėta, linkusi pleiskanoti. Ji itin jautriai reaguoja į kosmetines priemones bei oro pokyčius. Tokią odą reikia rūpestingai prižiūrėti ir jokiais būdais neeksperimentuoti su naujomis kosmetikos priemonėmis.
Kaip prižiūrėti jautrią odą:
Jautriai odai reikia naudoti tik hipoalergines priemones. Jų sudėtyje negali būti alkoholio ar dažomųjų medžiagų. Prieš pirkdama prekę, išbandyk mėginėlius. Patartina naudoti tik dermatologiškai patikrintas priemones.









 


Gražus veidas yra nebyli rekomendacija.
                                                                          F.Bekonas
Tikiuosi, informacija padėjo nusistatyti odos tipą kiekvienam....:)

Pasidalink, kuris odos tipas priklauso Tau?:)

Gražių Jums akimirkų...


 

3 komentarai:

  1. Kaip bebūtų gaila, man priklauso jautrios odos tipas...:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip bebūtų gaila, aš priklausau jūsų projektų komandoms :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pats kaltas, kad neturi daugiau draugu, lol...:D

    AtsakytiPanaikinti