2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Kūno masės indeksas (KMI)

Na mielosios ir mielieji, štai Jums pati paprasčiausia formulytė, kurios pagalba galit apsiskaičiuot savo KMI (ūgio ir svorio santykį). 


Pvz.: 67/(1,74*1,74) = 22.1 (KMI)



KMI vertė
  • Mažiau kaip 18,5 - per mažas svoris. 
  • 18,5 - 24,9 - normalus svoris.
  • 25 - 29,9 - viršsvoris.
  • 30 ir daugiau - nutukimas.


Patarimai Jums, pagal jūsų KMI


Mažiau kaip 18,5
Yra rizika susirgti tam tikromis ligomis dėl maisto trūkumo. 






Nuo 18,5 iki 25  

Jei Jūsų KMI iki 25 Jūsų kūno svoris yra normalus. Mažinant KMI rizika sirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis nemažės. Priešingai, mažėjant kūno svoriui gali atsirasti rizika susirgti kitomis ligomis. Treniruoklių salės, aerobikos treniruočių ar plaukiojimo baseine nereikia vengti. Fiziniai pratimai būtini norint palaikyti gerą fizinę būklę.


Nuo 25 iki 27 
Rizika susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis yra nedidelė. Pats laikas sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį ir vesti aktyvesnį gyvenimo būdą. Rekomenduojame 3 kartus per savaitę apsilankyti sporto salėje.

Nuo 27 iki 30 
Jūs rizikuojate susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Fiziniai pratimai ir sveika mityba žymiai pagerintų Jūsų širdies ir kraujagyslių sistemos būklę, taip pat užtikrintų svorio mažėjimą. reikėtų 2 kartus per savaitę apsilankyti aerobikos treniruotėse ar plaukioti baseine ne trumpiau kaip 30-45min., taip pat dar 2/3 kartus per savaitę nueiti į treniruoklių salę.

Nuo 30 iki 35 
Rizika, kad padidės kraujospūdis ar išsivystys kitos širdies ir kraujagyslių sistemos ligos yra didelė. Jums rekomenduojama pasitarus su specialistu mažinti suaudojamų kalorijų kiekį, mažinti, kartu sunaudojamų su maistu, riebalų kiekį. Taip pat rekomenduojami fiziniai pratimai, tačiau griežtai prižiūrint instruktoriui. Jums mankštintis reikėtų pradėti labai atsargiai, iš lėto pripratinti organizmą prie didėjančio fizinio krūvio, neskubėkite: nuoseklumas ir sistemingumas Jums padės pasiekti norimų rezultatų.



Kūno grožis, sutapęs su sielos grožiu, sudaro harmoningą žmogų.
Platonas

4 komentarai:

  1. Puiki skaičiuoklė, išsiaiškinau, kad mano svoris yra normalus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lb puiki, suzinojau ir as, kad esu ganetinai normali:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Suzinojau, jog mano KMI yra normalus, tad drastisku priemoniu, vasarai artejant, imtis nereikes :)

    AtsakytiPanaikinti