2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Pasirūpink savo oda žiemą!


Kai lauke taip šalta suteik savo odai šilumos ir meilės, juk kas daugiau be tavęs, ja pasirūpins.
 Būtent šiuo metų laiku mūsų oda, plaukučiai ir visa kita reikalauja daugiausia priežiūros ir dėmesio. Norėčiau su Jumis pasidalinti patarimais kaip puoselėti bei išsaugoti sveiką odą ir supažindinti Jus su žiemos procedūromis, kuriomis galėsite mėgautis žiūrėdamos savo mėgstamiausią serialą ir gerdamos karštą vyną...:)


Oda


Žiemą mūsų oda labai išsausėja, todėl didelį dėmesį reikia skirti odos drėgmės palaikymui ir šiuo sezonu rinkis drėkinamuosius, bei maitinamuosius kremukus, tiek veido, tiek kūno odai. Rinkdamasi kremą, atkreipk dėmesį ar kremukas apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio, tai padės išvengti odos sudirgimo, kai pvz.: šaltą dieną ilgai praleisi lauke. Kai odoje stinga drėgmės, kinta atsinaujinimo procesai, ji plonėja, pleiskanoja, niežti. Jei grįžusi vakare jauti, kad traukia veidą, uždėk ant jo šilta kompresą (rankšluostuką suvilgyk ramunėlių, liepžiedžių ar metų nuoviru, nugręžk ir palaikyk ant veido 2 - 3 min. Kremu pasitepkite mažiausiai pusvalandis prieš išeinant į lauką, kad kremas suspėtų įsigerti į odos gilesnius sluoksnius, susidarytų švelni apsauginė plėvelė. Taip pat svarbu žinoti, jog odą reikia prausti tik šiltu vandeniu, kad ir kaip kartais būtų gera, nepiknaudžiaukite labai karštomis vonios procedūromis.


Veido kaukės:


Palepink savo veiduką "naminėmis" veido kaukėmis, kurias kuo lengviausiai pasigaminsi namuose.


Obuolių. Nuplautą vidutinio dydžio obuolį supjaustyk ir virk truputyje pieno, kol išeis tiršta tyrelė. Dar šiltą užtepk ant švarios veido odos, palaikyk 20 min. ir nuskalauk vėsiu vandeniu.
Mielių. Sutrink gabalėlį mielių, praskiesk šiltu pienu ir mase ištepk veidą. Palaikyk, kol išdžius ir nuskalauk vėsiu vandeniu ar ramunėlių nuoviru. Ši kaukė ypač naudinga spuoguotos ir pigmentinių dėmių nusėtos veido odos priežiūrai.
Medaus. Sumaišyk 3 - 4 šaukštelius garuose ištirpinto medaus su dviem šaukšteliais citrinų sulčių it tiek pat liepžiedžių nuoviro. Aptepk veiduko ir kaklo odą. Po 20 min. nuvalyk kaukę drungnu vandeniu sudrėkintu vatos tamponėliu. Tada švelniai nusiprausk veidą drungnu vandeniu.
Morkų. Nuskusk ir sutarkuok vidutinio dydžio morką, įlašink kelis lašus saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus ir ištepk veidą. Po 20min. nuskalauk drungnu vandeniu.


Plaukai
  • Dėvėk gobtuvą, kepurę ar skrybėlę – apsaugok plaukučius nuo šalčio. 
  • Žiemą rinkis ne drėkinamąsias, bet maitinamąsias plaukų priežiūros priemones.
  • Galvą trink iš vakaro arba atsikelk anksčiau, kad plaukai prieš išeinant spėtų visiškai išdžiūti.
  • Galvą trink ne karštu, o drungnu vandeniu, nes karštas vanduo džiovina galvos odą ir plaukus.
  • Kasdien naudok plaukų balzamą.
  • Nesugalvok, šlapia galva išeiti į lauką!!!
  • Kuo rečiau naudok karštą plaukų džiovintuvą ir karštas plaukų sukimo ar tiesinimo priemones.
  •  Jei plaukai elektrinasi, padės specialios plaukų priežiūros priemonės.
  • Plaukus sustiprinsite vartodami vitaminus A, B, C, E, F ir valgydami produktų, turinčių geležies, cinko, kalcio, magnio, jodo.



Žiemos makiažas

Žiemą rinkis neutralaus arba natūralaus atspalvio makiažo pagrindą. Tinkamai parinktas makiažo pagrindas (ypač su silikonu) saugo odą nuo šalčio, bei temperatūrų kaitos. Biri pudra sausina odą, todėl žiemą ja padengta oda gali atrodyti tarsi suskilinėjusi. Tinkamiausias žiemą - vandeniui atsparus tušas. Lūpas žiemą patariama ryškinti lūpų dažais ar blizgiu, kurių sudėtyje yra bičių vaško. Žiemą reikėtų atsisakyti rožinių ir rausvų makiažo atspalvių, kurie dažnai šaltuoju metų laiku suteikia odai nesveiko raudonio įspūdį.

Rankos

 Štai Jums, puikūs 4 receptukai, kad jūsų rankyčių oda būtų sveika ir graži, šaltą žiemą.
1 kaukė. Įpilk į dubenėlį aliejaus ir jį pašildyk. Įlašink kelis lašus sulčių ir išmaišyk. Palaikyk rankas dubenėlyje apie 15 min. ir paskui švelniai nuplauk ir patepk kremuku. Rankos bus švelnios ir lygios.
2 kaukė. Nakčiai ištrink rankas aliejumi ir apvyniok jas polietileno plėvele. Ryte nusiplauk jas ir džiaukis švelniomis kaip kūdikio rankomis.
3 kaukė. 1/4 litro grietinėlės sumaišyk su 4 valgomaisiais šaukštais alyvų aliejaus ir panardink rankas. Oda taps švelni ir maksimaliai sudrėkinta.
4 kaukė (alkūnėms). Sugrubusią alkūnių odą sušvelninsi uždėjusi ant jos kelis citrinos griežinėlius. Po 10 min. nuimk, o alkūnes nuplauk drungnu vandeniu ir patepk riebiu kremu. Oda labai suminkštės ir bus švelni.


Jei nušalai veidą ar rankas


Nušalusios odos sritis patariama tepti augaliniu aliejumi arba žuvų taukais. Taip pat gali ištepti šilta virtų bulvių košele. Sužvarbusias lūpas patepk medumi, o nuo šalčio paraudusius vokus atgaivink - stiprios juodosios arbatos antpilu (vatos tamponėlius pamirkyk arbatoje ir dėk ant akyčių).


Grožis - tai kapitalas, kuris turi būti investuotas kuo geriausiai. 


M. Larnis


Būkite sveiki ir gražūs!

Dalinkitės savo patirtimi, klauskite, komentuokite ir naudokitės mūsų nuoširdžiais patarimais...


7 komentarai:

  1. Labai geri patarimai. Pasinaudosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Saunuolis jonai taip ir toliau:)
    Pasinaudok Jurga, znk galiu pasakyt, kad kaukes rankom tikrai lb geros...

    AtsakytiPanaikinti
  3. As tu kaukiu nebandziau, bet zinau, kad jos tikrai labai geros:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. melagi tu, taigi zinau, kad vis daraisi visokias kaukes ir svajoji, kad viena diena busi graziausias is visu...:)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. o ne atskleidei mano paslapti:D jei nepastebejai tj as visada su kauke, per uzgavenes net darytis nereikejo:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aha Rumsiskese per tave uz dyka iejom...:DD

    AtsakytiPanaikinti